Το ζεστό κρασί Gluhwein το έχω συνδυάσει στο μυαλό μου ως το απόλυτο Χριστουγεννιάτικο ποτό! Το δοκίμασα πριν από μερικά χρόνια, κάποια Χριστούγεννα στο Βερολίνο και από τότε τρύπωσε στο μυαλό μου και έμεινε για πάντα συνυφασμένο με το κρύο και τα Χριστούγεννα.
Ειδικά στις γερμανόφωνες χώρες, είναι ένα πολύ δημοφιλές ποτό και δεν λείπει από καμιά Χριστουγεννιάτικη υπαίθρια αγορά! Λογικό αν σκεφτεί κανείς το κρύο που έχει στον βορρά και τη μοναδική ιδιότητα που έχει το συγκεκριμένο κρασί να ζεσταίνει τα πάντα μέσα σου!
Ειδικά στις γερμανόφωνες χώρες, είναι ένα πολύ δημοφιλές ποτό και δεν λείπει από καμιά Χριστουγεννιάτικη υπαίθρια αγορά! Λογικό αν σκεφτεί κανείς το κρύο που έχει στον βορρά και τη μοναδική ιδιότητα που έχει το συγκεκριμένο κρασί να ζεσταίνει τα πάντα μέσα σου!
Πάμε να δούμε τι υλικά θα χρειαστείτε:
Υλικά
- 1 λίτρο κόκκινο κρασί
- φλούδες από ένα πορτοκάλι
- 5 μοσχόκαρφα (κεφάλια από γαρύφαλλο)
- 1 ξυλάκι κανέλας
- 1 πρέζα μοσχοκάρυδο
- 4 κουταλιές σούπας ζάχαρη
Εκτέλεση
- Ζεσταίνετε το κρασί με τη ζάχαρη και ανακατεύοντας προσθέτετε τα μπαχαρικά.
- Προσθέτετε τις φλούδες πορτοκαλιού και αφήνετε να ζεσταθεί καλά.
- Σβήνετε τη φωτιά και το αφήνετε να τραβήξει λίγο τα αρώματα.
- Σερβίρετε σε κούπες!
Extra tips! - Το κρασί δεν πρέπει να βράσει, αν βράσει θα χαθεί η αλκοόλη και δεν το θέλουμε οπότε αρκεί να ζεσταθεί! - Πρέπει να χρησιμοποιήσουμε καλό κόκκινο κρασί, χωρίς πολλές τανίνες! Επιλέξτε Αγιωρίτικο, Ξινόμαυρο, Syrah
Το κρασί είναι έτοιμο!!!
Καλή επιτυχία!
|
Η συγκεκριμένη συνταγή δίνει ένα λεπτά αρωματισμένο κρασί και είναι αυτή στην οποία έχω καταλήξει εγώ! Όμως επειδή τα γούστα είναι εντελώς προσωπικά, θα έλεγα να πειραματιστείτε! Αν σας αρέσουν τα μπαχαρικά αυξήστε τη δόση. Αν σας αρέσει το φρουτένιο άρωμα, βάλτε μέσα ολόκληρο πορτοκάλι. Δεν υπάρχει σωστό ή λάθος! Ο καθένας επιλέγει να το πιει ανάλογα με τα γούστα του!
Το μόνο σίγουρο είναι πώς θα απολαύσετε γεύση και άρωμα Χριστουγέννων, μπροστά στο τζάκι, υπό το φως του Χριστουγεννιάτικου δέντρου!
It's the most wonderful time of the year!
Clelia!
Clelia!
Μμμ, μοσχομυρίσε το κρασάκι , μύρισε Χριστούγεννα ... τα αγαπώ αυτά τα τα αρώματα!
ΑπάντησηΔιαγραφήΔεν έχω γαρυφαλλα και μοσχοκάρυδο.. τα παίρνω και το φτιάχνω εννοείται!!! Είναι δύο τρία χρόνια που όλο λέω θα φτιάξω και δεν έβρισκα μία εύκολη συνταγή. Νομίζω πως θα βάλω το πορτοκάλι ολόκληρο.. ;)
ΑπάντησηΔιαγραφήΑ! φετος ήθελα να το δοκιμασω και εγω, αλλα θα βαλω και γλυκανισο μεσα! σου λεω μετα πως θα ειναι :)
ΑπάντησηΔιαγραφήΣήμερα θα το κάνω! Εχω τους φίλους μας που έχουμε παει Φιλανδία και Αυστρία μαζί! Καταλαβαίνεις!! Θα μας θυμίσει πολλά ωραία! Κάλη
ΑπάντησηΔιαγραφήΑν και έχω πάει δύο χρονιές για Χριστούγεννα στη Γερμανία (στα πεθερικά μου) δεν έτυχε να το πιω αυτό το ποτό Κλειώ μου! Είμαι πολύ περίεργη να το δοκιμάσω! Το κρασί πρέπει να 'ναι κόκκινο ή μπορώ να χρησιμοποιήσω και ροζέ πχ?
ΑπάντησηΔιαγραφή