Τώρα που ξεκίνησαν οι ζέστες δεν μπορώ να
σκεφτώ τίποτα καλύτερο από μία παγωμένη, απολαυστική, σπιτική λεμονάδα!
Κυκλοφορούν πολλές συνταγές, αλλά εδώ θα σας δώσω την πιο εύκολη, γευστική και
δοκιμασμένη συνταγή!
Δοκιμασμένη γιατί η γλυκιά μου
κουνιάδα, που έχει τρέλα με την σπιτική λεμονάδα, έφτιαξε πάααρα πολλές συνταγές για
να καταλήξει σε αυτήν εδώ! Αλλά και εγώ δεν την αλλάζω με καμία άλλη! Είναι
τόσο γρήγορη και γευστική, δεν χρειάζεται βράσιμο και φτιάχνεται κυριολεκτικά
σε 1 λεπτό!
Υλικά
- λεμόνια
- ζάχαρη
- φύλλα δυόσμου ή μέντας για το σερβίρισμα
- νερό
Εκτέλεση
- Στύβουμε τα λεμόνια σε χυμό.
- Ρίχνουμε το χυμό λεμονιού σε ένα μπωλ και το μετράμε
σε ποτήρια.
- Προσθέτουμε όσα ποτήρια χυμού τόσα ζάχαρη.
- Το ανακατεύουμε με ένα κουτάλι και το αφήνουμε
για λίγη ώρα μέχρι να διαλυθεί η ζάχαρη.
- Σερβίρουμε σε ποτήρι, και προσθέτουμε νερό στην
αναλογία που μας αρέσει! (Για μένα ιδανική αναλογία είναι 1/3 χυμό λεμονάδας
και 2/3 νερό, αλλά αυτό είναι προσωπικό γούστο).
- Για πιο σπιρτόζο αποτέλεσμα
μπορούμε να αντικαταστήσουμε το νερό με σόδα!
- Διατηρείται στο ψυγείο για αρκετό καιρό!
|
Είναι ένα αναψυκτικό που ξετρελαίνει
μικρούς και μεγάλους! Το έκανα στο πάρτυ των παιδιών μου και δεν έμεινε ούτε
γουλιά!
Δοκιμάστε αυτή τη σπιτική λεμονάδα και θα με θυμηθείτε!
Clelia!