Ένα καλοκαιρινό φαγητό, που εξαιτίας της ευκολίας του, το μαγειρεύουμε πολύ
συχνά ακόμα και στο camping!
Τα υλικά απλά και η εκτέλεση πανεύκολη. Ένα νηστίσιμο και άκρως καλοκαιρινό
πιάτο που θα σας κλέψει την καρδιά!
Υλικά
- 1 κιλό πολύ
ώριμες ντομάτες
- 300 γρ ρύζι
αρμπόριο
- 1 κρεμμύδι μέτριο
ψιλοκομμένο
- 1 πράσινη πιπεριά
ψιλοκομμένη
- 1 κόκκινη πιπεριά
ψιλοκομμένη
- 6 κουταλιές
της σούπας ελαιόλαδο
- 1
κουταλάκι γλυκού ζάχαρη
- λίγο
βασιλικό
- αλάτι,
πιπέρι, κόκκινο πιπέρι γλυκό
Εκτέλεση
- Αλέθουμε τις ντομάτες στο μούλτι μαζί με τη φλούδα
τους.
- Βάζουμε τον πολτό σε μια
γαβάθα και προσθέτουμε όσο νερό χρειαστεί
Υπολογίστε να
έχουμε συνολικά 1 κιλό μείγμα νερού και ντομάτας.
- Σε βαθιά
κατσαρόλα σωτάρουμε το κρεμμύδι, τις πιπεριές και το ρύζι μαζί.
- Μόλις σωταριστεί το ρύζι και
γίνει διάφανο προσθέτουμε το μείγμα
νερού και ντομάτας, το αλάτι, το
πιπέρι, τη ζάχαρη και το κόκκινο πιπέρι και
χαμηλώνουμε τη φωτιά στο ελάχιστο.
- Σκεπάζουμε
την κατσαρόλα και βράζουμε για περίπου 20 λεπτά!
- Στο τέλος,
αφού έχει βράσει το ρύζι, προσθέτουμε τον βασιλικό και ανακατεύουμε καλά.
- Αφήνουμε το
φαγητό σκεπασμένο με μία πετσέτα και το καπάκι από πάνω.
Καλή όρεξη και καλή επιτυχία!
|
Η όλη διαφοροποίηση της συνταγής από ένα κοινό ντοματόρυζο είναι η προσθήκη του βασιλικού! Μην το παραλείψετε! Θα δώσει ένα μοναδικό άρωμα και θα απογειώσει το πιάτο!
Περιμένω τις
εντυπώσεις σας!
Clelia!
4 σχόλια
πωπω.. εχω να φαω ντοματορυζο χρονια.. Η γιαγια μου το εκανε... Βεβαια δεν εβαζε βασιλικο αλλα ριγανη... Νοστιμο και ευκολο φαγακι... Τι καλα που μου το θυμησες Κλειω μου!! πολλα φιλια
ΑπάντησηΔιαγραφήΘα το φτιάξω σίγουρα! Είναι από τα αγαπημένα φαγητά των παιδιών και του Νίκου!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΌταν ήμουν μικρή η γιαγιά μου έφτιαχνε ντοματόσουπα! Ήταν τέλεια αλλά έχω χρόνια να φάω. Το ντοματόρυζο δεν το συνηθίζουμε αλλά νομίζω πως πρέπει να το δοκιμάσω!
ΑπάντησηΔιαγραφήKathy
Πωπω, πόσα χρόνια έχω να φάω αυτή την απίθανη πρόταση!
ΑπάντησηΔιαγραφήΜη ρωτήσεις γιατί? Πραγματικά, δεν ξέρω!
;-)