Την συγκεκριμένη συνταγή την έβγαλα μετά από πολύ ψάξιμο! Είχα φάει εδώ και καιρό σε γνωστό ζαχαροπλαστείο της πόλης αυτό το κέικ φουντουκιού και με είχε ενθουσιάσει! Η γεύση του, η υφή του, όλα του! Όσο και αν είχα ψάξει στο ίντερνετ όμως, δεν είχα βρει καμιά συνταγή που να με ικανοποιεί! Έτσι ξεκίνησα τα πειράματα!
Αφού φάγαμε κέικ και κέικ, άλλοτε αποτυχημένα, άλλοτε σούπερ επιτυχημένα, κατέληξα σε αυτό εδώ που η γεύση του πλησιάζει αρκετά το κέικ φουντουκιού που είχα φάει (από το οποίο πήρε κιόλας το όνομά του)!
Πάμε να δούμε τι θα χρειαστείτε:
Πάμε να δούμε τι θα χρειαστείτε:
Υλικά
- 250gr βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
- 4 αυγά, σε θερμοκρασία δωματίου
- 1 φλιτζάνι φουντούκια καβουρντισμένα και χοντροκοπανισμένα
- 1/2 φλιτζάνι αλεύρι
- 1/2 φλιτζάνι αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
- 1 φλιτζάνι καστανή ζάχαρη-3-4 κουταλιές της σούπας κακάο -άχνη ζάχαρη για το πασπάλισμα (προαιρετικά)
Εκτέλεση
- Σε ένα μπωλ βάζουμε τα καβουρντισμένα φουντούκια και τα χοντροκόβουμε (μπορούμε και στο multi).
- Koσκινίζουμε τα 2 αλεύρια και το κακάο.(Αν θέλουμε να κάνουμε το κέικ δίχρωμο θα κοσκινίσουμε το κακάο στο τέλος, στη μισή ποσότητα μείγματος, ακριβώς μετά από την προσθήκη της μαρέγκας!)
- Χτυπάμε στο μίξερ το βούτυρο με την ζάχαρη μέχρι να αφρατέψουν.
- Προσθέτουμε έναν έναν τους κρόκους των αβγών και χτυπάμε για λίγο ακόμη.
- Σταματάμε το μίξερ και προσθέτουμε το μείγμα φουντουκιού και ανακατεύουμε καλά με την κουτάλα.
- Χτυπάμε τα ασπράδια στο μίξερ σε σφιχτή μαρέγκα και τα προσθέτουμε στο μείγμα ανακατεύοντας με ελαφριές κινήσεις. - Αδειάζουμε το μείγμα σε καλά βουτυρωμένη φόρμα με αποσπώμενο πάτο και ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 50 περίπου λεπτά.
Extra tips
- Το συγκεκριμένο κέικ δεν το έχω βάλει ποτέ σε φόρμα ψησίματος για κεικ! Το ψήνω σε ταψάκι με αποσπώμενο πάτο! Μη με ρωτήσετε γιατί, έτσι το ξεκίνησα έτσι το συνέχισα και δεν πειραματίστηκα παραπάνω! - Αφού κρυώσει πασπαλίζουμε με άχνη ζάχαρη.
Καλή όρεξη και καλή επιτυχία!
|
Είναι ένα εξαιρετικό συνοδευτικό για τον καφέ σας αλλά και για το κολατσιό των παιδιών στο σχολείο (αν φυσικά τρώνε φουντούκια)! Εξαιτίας του αρώματος των φουντουκιών το έχω κατατάξει στις χειμερινές συνταγές!
Kέικ manhattan λοιπόν, ή αλλιώς κέικ φουντουκιού, το οποίο συνιστώ ανεπιφύλακτα και περιμένω τις εντυπώσεις σας!
Kέικ manhattan λοιπόν, ή αλλιώς κέικ φουντουκιού, το οποίο συνιστώ ανεπιφύλακτα και περιμένω τις εντυπώσεις σας!
Clelia!
Θα το δοκιμάσω σίγουρα! λατρεύω τα φουντούκια!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΚι εγω λατρεύω τα φουντούκια!!! και σε συνδυασμο με το κακαο...γιαμ γιαμ!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΛατρεύω φουντούκια!!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΜόνο που όταν το φτιάξω θα τα κάνω σκόνη! μη μου λένε τα παιδιά μου ότι το κέικ έχει κουκούτσια!!!!
Τρέλα!!!! Θα το δοκιμάσω!
ΑπάντησηΔιαγραφήΑγαπώ πολύ τα φουντούκια
ΑπάντησηΔιαγραφήΜια δοκιμή θα γίνει σίγουρα!!!!
Σε φιλώ πολύ ♥
βαζεις και ενα ζεστο αρωματικο καφε διπλα και ερχομαι!!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΜου άνοιξες την όρεξη!!!! Θα το δοκιμάσω γιατί πώς να αντισταθείς βρε παιδί μου στο καβουρδισμένο φουντουκάκι;;; Φιλάκια και καλό Σαββατόβραδο.
ΑπάντησηΔιαγραφήΜου άρεσε πολύ η συνταγή σου Κλειώ μου, γιατί το αποτέλεσμα φαίνεται λαχταριστό και δεν έχει δύσκολα υλικά!!!! Θα το δοκιμάσω σίγουρα!
ΑπάντησηΔιαγραφήΣε ευχαριστούμε!