Main Menu

Σάββατο 5 Νοεμβρίου 2016

Λικέρ ρόδι σε 10 μόλις λεπτά!


Τα κρύα βράδια του χειμώνα, μπροστά στο αναμμένο τζάκι, επιτέλους έφτασαν! Δεν μπορώ να σκεφτώ πιο υπέροχο συνοδευτικό ποτό, από ένα ποτηράκι λικέρ ρόδι! Το πίνεις και πραγματικά σχεδόν μπορείς να μυρίσεις τα Χριστούγεννα! Ίσως να συμβαίνει επειδή τα Χριστούγεννα έχουν γεύση ροδιού, ανακατεμένη με κονιάκ, κανέλα και γαρύφαλλο! Λικέρ ρόδι που γίνεται σε 10 μόλις λεπτά! 

Ένας από τους λόγους που το αγαπώ τόσο πολύ είναι ότι γίνεται σχεδόν αμέσως! Δεν χρειάζεται να περιμένεις για να βγάλει το ρόδι τους χυμούς του παρά μόνο 24 ώρες! Επίσης το υπέροχο χρώμα του το κάνει σούπερ ακαταμάχητο!

Πάμε να δούμε τι θα χρειαστείτε:

Υλικά

  -      1 φλιτζάνι σπόρους ροδιού
  -  1 φλιτζάνι κονιάκ
  -  1 φλιτζάνι ζάχαρη

Αρωματικά - Μπαχαρικά(για αναλογία 5 φλιτζανιών)

  -      2 ξύλα κανέλας
  -  3 κεφάλια γαρυφαλλο

Εκτέλεση

-  Σε μια κατσαρόλα μετράμε και ρίχνουμε ίσα φλιτζάνια σπόρους ροδιού, κονιάκ και ζάχαρη. Βάζουμε και τα μπαχαρικά και ανακατεύουμε.  

- Ανάβουμε το μάτι, ανακατεύουμε και μόλις ξεκινήσει να βράζει, αποσύρουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά.

-  Αφήνουμε όλα τα υλικά όπως έχουν μέσα στην κατσαρόλα.

-  Σκεπάζουμε την κατσαρόλα με το καπάκι και το αφήνουμε για 24 ώρες.

-  Μόλις περάσουν οι 24 ώρες περνάμε από τουλπάνι και μετά από χαρτί από το καφέ φίλτρου.

- Τοποθετούμε το λικέρ σε καθαρά μπουκάλια. Το λικέρ είναι έτοιμο για να το πιούμε.


Extra tips

- Εγώ δεν το προτιμώ τόσο γλυκό όσο το δίνει η αρχική συνταγή, για αυτό και σε 5 φλιτζάνια σπόρους ροδιού  βάζω τέσσερα φλιτζάνια ζάχαρη!
- Διατηρείται στο ψυγείο πάνω από ένα χρόνο, εγγυημένα και δοκιμασμένα!

 Καλή απόλαυση!

Αυτή ήταν η πανεύκολη συνταγή για το πιο αγαπημένο μου από όλα τα λικέρ! Από τη στιγμή που τα βάζετε όλα στην κατσαρόλα χρειάζονται 10 μόλις λεπτά, ίσα ίσα για να βράσει! Έχει μία απίστευτα πλούσια γεύση και σίγουρα μυρίσει Χριστούγεννα, που τόσο αγαπώ! Παρόλα αυτά θα σας πω ένα μικρό μυστικό! Παρά την έντονα Χριστουγεννιάτικη γεύση του, συνόδευε τέλεια τα καλοκαιρινά μας βράδια στο camping και μάλιστα πρέπει να σας πω ότι είχε γίνει ανάρπαστο μέσα στην καρδιά του καλοκαιριού!


Δοκιμάστε το και μαγέψτε! Θα περιμένω με αγωνία τις εντυπώσεις σας από αυτό το εκπληκτικό λικέρ ρόδι που γίνεται σε 10 μόλις λεπτά!

Μην ξεχάσετε να δείτε τις 100 Χριστουγεννιάτικες δραστηριότητες που σας προτείνω, τις οποίες με την εγγραφή σας στο newsletter, θα τις λάβετε σε εκτυπώσιμη μορφή.


Let the Christmas begin!!!
Clelia!


19 σχόλια:

  1. Εύκολο πολύ Κλέλια μου
    Καλόπιοτο!!!!

    φιλάκι

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Λατρεύω το ρόδι και αυτή η συνταγή είναι φανταστική!!!! Απορία: στα μπαχαρικά λέτε 2 ξύλα κανέλα και 3 σπόρους ροδιού..τί εννοείται με το δεύτερο? Ευχαριστώ πολύ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Την ίδια συνταγή κάνω εδώ και δύο χρόνια.Είναι τόσο νόστιμο που δεν τους προλαβαίνω!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Και μόνο που γίνεται τόσο γρήγορα είναι απίστευτα εντυπωσιακό!! Θα τη δοκιμάσω!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Το έχω δοκιμάσει και το λατρεύω το λικεράκι σου! Αυτή τη φορά πρέπει να βρω χρόνο να το φτιάξω!
    Kathy

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Τέλεια συνταγή για ανυπόμονους τύπους όπως εγώ!!! Θα το κάνω αύριο κιόλας!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Το έβαλα στο πρόγραμμα να δοκιμαστεί το συντομότερο!! Τρελαίνομαι για λικερ και τώρα τις γιορτές είναι τέλειο το βραδάκι παρέα με ξηρούς καρπούς!! :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Τέλειο! Τέλειο! Και σαν γεύση αλλά και σαν χρώμα!!! Και φυσικά τα λικέρ είναι αγαπημένα μου!!! Καλή εβδομάδα Κλειώ μου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. ΚΑΛΗΣΠΈΡΑ ΦΕΝΕΤΑΙ ΤΕΛΕΙΟ ΜΙΑ ΕΡΩΤΗΣΗ ΤΟ ΦΛΥΤΖΆΝΙ ΕΝΝΟΕΊΤΑΙ ΤΟΥ ΤΣΑΓΙΟΎ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. ΠΛΑΚΑ ΚΑΝΕΙΣ???? και εγω γιατι σπαταλισα 3 μηνες για να το ετοιμασω??? ΟΚ, με εσωσες, γιατι μου τελειωνει κ το σκεφτομαουν πως θα ξαναμπαινα στη διαδικασια αυτη! τελεια :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλέ δεν σου έχω πει ότι αν η συνταγή δεν είναι εύκολη και γρήγορη δεν την αγγίζω;

      Διαγραφή
  11. Καλησπέρα. Τέλειο απλό και πεντανοστιμο Προσοχή ! Κίνδυνος εθισμού �� Δεν μπορούσα να σταματήσω να δοκιμάζω από το κατσαρόλακι ακόμα με το κουταλάκι λίγο λίγο...��
    Ερώτηση: Πόσο καιρό διατηρείται
    Ευχαριστώ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αλεξία μου πολύ χαίρομαι που σου άρεσε! Λοιπόν εγώ το είχα ένα χρόνο εκτός ψυγείου και δεν είχε πάθει τίποτα αν εξαιρέσεις ότι έκανε λίγο κατακάθι το ρόδι... τίποτα σημαντικό γιατί μπορείς να το ξαναπεράσεις από τουλπάνι αν θες! Να το απολάυσεις!!! Φιλιά πολλά!!!

      Διαγραφή
  12. !!!!!!! Ευχαριστώ με <3 Θα το φτιάξω....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Γεια σας και από μένα. Συγχαρητήρια για το ωραίο site σας.Θα ήθελα και εγώ με τη σειρά μου να κάνω ένα σχόλιο. Έφτιαξα και εγώ το λικέρ σας. Όμως νιώθω έντονα τη γεύση της κανέλας με αποτέλεσμα να σκεπάζει όλα τα άλλα αρώματα. Ίσως θα ήταν καλύτερα αν βάζετε τη μισή ποσότητα. Ευχαριστώ καλή συνέχεια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Εάν βάλω χυμό ροδιού και όχι σπόρια γίνεται??

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. φανταστικο!!!!!!!!!!συγχαρητηρια!!!!!!!!!!!!!!!!!!τελειο!σοφια απο θεσσαλονικη!μας ανοιξες την ορεξη...αλλη συνταγη για λικερακια ευκολα?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Ηθελα να σας ρωτησω αν μπορω να βαλω βοτκα αντι κονιακ

    ΑπάντησηΔιαγραφή