Πριν δοκιμάσω να φτιάξω, μου φαινόταν ένα δύσκολο γλυκό. Όταν τους έφτιαξα για πρώτη φορά, κατάλαβα ότι είναι το πιο εύκολο γλυκό που υπάρχει, με ελάχιστα περιθώρια αποτυχίας. Αρκεί να ακολουθήσεις πιστά την συνταγή! Ακολουθήστε τη συνταγή μου βήμα βήμα και σας υπόσχομαι ότι θα γίνουν οι πιο τέλειοι αφράτοι κουραμπιέδες που λιώνουν στο στόμα. Εξάλλου σήμερα θα σας μάθω τα μυστικά του τέλειου κουραμπιέ!
Στο σπίτι μας κάνουμε πολλές δόσεις γιατί γίνονται ανάρπαστοι. Η αλήθεια είναι ότι κανείς δεν μπορεί να φάει μόνο ένα!!! Βέβαια έχουμε πάντα την αναμέτρηση του φον κουραμπιέ με τον κόμη μελομακαρόνη!
Πάμε να δούμε τι θα χρειαστείτε:
Υλικά
- 2 κούπες (500γρ) φρέσκο βούτυρο αγελάδος (λιωμένο σε βάζο)
- 1/2 κούπα άχνη ζάχαρη
- 1 κούπα αμύγδαλα καβουρντισμένα, αποφλοιωμένα, ψιλοκομμένα στο multi
- 4-5 κούπες (σχεδόν ένα πακέτο) αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 2 βανίλιες
Εκτέλεση
- Xτυπάμε το βούτυρο με την άχνη στο μίξερ μέχρι να ασπρίσει και να αφρατέψει.
- Ρίχνουμε αρχικά 2 κούπες αλεύρι, τις βανίλιες και τα αμύγδαλα και ζυμώνουμε ελαφρά.
- Στη συνέχεια ρίχνουμε σταδιακά το υπόλοιπο αλεύρι. Υπάρχει περίπτωση να ρίξουμε όλο το αλεύρι (και τις 5 κούπες) και να χρειαστεί και άλλο εξαιτίας της λιπαρότητας του βουτύρου! Οπότε ρίχνουμε παραπάνω τόσο αλεύρι μέχρι η ζύμη να γίνει μαλακιά, αφράτη και να μη κολλάει στα δάχτυλα.
- Τoυς πλάθουμε ελαφριά και τους αραδιάζουμε στο ταψί. Όσο πιο μικροί είναι τόσο καλύτερα! Στο μέγεθος μπουκίτσας.
- Τους ψήνουμε στους 180 βαθμούς, στο πάνω κάτω για 20 λεπτά ακριβώς. (στον δικό μου φούρνο)
- Μόλις κρυώσουν κοσκινίζουμε με άχνη!
Extra tips
- Δεν τους ζυμώνουμε πολύ, γιατί σφίγγουν και δεν γίνονται αφράτοι. - Τους πλάθουμε πολύ απαλά. Καλό είναι να αποφύγουμε να απλώσουμε τη ζύμη με πλάστη και να την κόψουμε με κουπ πατ. - Όταν τους βγάζουμε από το φούρνο θα μας φαίνονται άψητοι! Έτσι όμως θα πρέπει να είναι!
Καλή απόλαυση!
|
Θα πρέπει να πάρετε βούτυρο αγελάδας λιωμένο στο γυάλινο βάζο! Ότι άλλο βάλετε απλά δεν θα είναι το ίδιο. Κάνει τη διαφορά.
Θα πρέπει να μην τους παιδέψετε στο ζύμωμα και προς θεού να μην τους κοψετε με κουπ-πατ. Κάντε τα μπισκότα σας με σχέδια όχι τους κουραμπιέδες.
Τέλος όταν τους βγάλετε θα πρέπει να είναι άψητοι σχεδόν. Μη φοβηθείτε, σφίγγουν μετά! Αν τους αφήσετε παραπάνω χρόνο στο ψήσιμο το βούτυρο θα καεί και θα μυρίσει άσχημα,
Δοκιμάστε τη συνταγή και μαγέψτε! Τώρα πια ξέρετε και εσείς τα μυστικά του τέλειου κουραμπιέ που θα λιώνει στο στόμα! Θα περιμένω με αγωνία τις εντυπώσεις σας!
Μην ξεχάσετε να δείτε τις 100 Χριστουγεννιάτικες δραστηριότητες που σας προτείνω, τις οποίες με την εγγραφή σας στο newsletter, θα τις λάβετε σε εκτυπώσιμη μορφή καθώς και
25 τρόπους να στολίσετε το τραπέζι σας με φυσικό τρόπο και
25 τρόπους να διακοσμήσετε τα Χριστουγεννιάτικα Cupcakes.
25 τρόπους να στολίσετε το τραπέζι σας με φυσικό τρόπο και
25 τρόπους να διακοσμήσετε τα Χριστουγεννιάτικα Cupcakes.
Let the Christmas begin!!!
Clelia!
Εσείς πήρατε μέρος στον σούπερ διαγωνισμό για τον 1ο χρόνο του blog; Αν θέλετε να πάρετε μέρος πατήστε εδώ!
7 σχόλια
Κουραμπιέδες μιαμ μιαμ!
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαλημέρα Κλειώ! :)
Κλασική κι ωραία συνταγή
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαλημέρα Κλειώ μου
Οταν λες ποιο εννοεις??Εγω ξερω το Ηπειρος λιωμενο σε βαζο που ειναι αιγοπροβιο.
ΑπάντησηΔιαγραφήΔεν ξερω γιατι,αλλα εμφανιστηκε το μισο σχολιο.Η ερωτηση μου ειναι ποιο βουτυρο μπορουμε να χρησιμοποιησουμε?ευχαριστω!
ΔιαγραφήΛατρεύω τους κουραμπιέδες αλλά δεν τους φχαριστιέμαι ποτέ γιατί νηστεύουμε... την συνταγή σου όμως θα την δοκιμάσω πριν ή μετά την νηστεία! Φιλιά!
ΑπάντησηΔιαγραφήΠοοοο!!! τι έιπες τώρα! για μένα είναι νωρίς για Χριστούγεννα αλλά μ'εβαλες τελείως στο κλίμα με τους κουραμπιέδες σου και το χριστουγεννιάτικο deco στο site! λες να ξεκινήσω???
ΑπάντησηΔιαγραφήλατρευω κουραμπιε!!!! και ενα ελληνικο καφεδακι περικαλω :)
ΑπάντησηΔιαγραφή